Hardloopmama

Sudocrem is gevaarlijk ;-)

Sudocrem is gevaarlijk ;-)
Geschreven door Natalia

Het schijnt een fase te zijn…. dat baby’s tijdens het verschonen niet op hun rug willen liggen. Bo zit nu in die fase. Alles is goed behalve op haar rug, tenzij ik haar interesse weet te wekken voor een nieuw voorwerp. Alleen dan ligt ze stil en kan ik haar verschonen zonder mezelf en de boel onder te smeren. Maar dan moet ik wel snel zijn, anders is Mevrouwtje alweer afgeleid.

Stilliggen wat is dat?!

Dus Bo mag van alles vast houden, zolang ze maar stil ligt. De ene keer is het haar schoentje, dan weer een knuffel, speeltje of haar eigen broek of sok. De afgelopen dagen was haar favoriet de pot Sudocrem. Niet handig als je hem nodig hebt, maar alles beter dan een grote worstelpartij die eindigt in een huilbui.

Sinds een paar dagen mag ze alles vasthouden, behalve de Sudocreme. Het was namelijk weer zo ver, alles behalve rustig op haar rug tijdens het verschonen. Zodra ze de pot Sudocrem weer mocht vasthouden was ze weer tevreden en lag ze stil. Tot ze in één keer echt keihard begon te huilen. Omdat ik totaal gefocust was op het zo snel mogelijk verschonen, had ik geen idee wat er was gebeurd. Wat bleek, ze had de pot losgelaten en op haar bovenlip laten vallen. Een bloedlip als gevolg. Geen Sudocrem meer voor Bo dus!

Mocht jouw kindje ook in deze fase zitten, weet dan: Sudocreme is gevaarlijk ;-)

Heb jij tips voor mij en andere moeders die in deze fase zitten. Ik zou het tof vinden als je ze hieronder met ons deelt!

Over de schrijver

Natalia

Hardloopmama van dochter Bo en zoon Mees. Heeft 9 maanden na haar bevalling van Bo de halve marathon van Amersfoort gelopen en droomt er van om de marathon van New York te lopen.

Maar eerst wil ze 1 jaar na haar bevalling van Mees de marathon van Rotterdam lopen. Volg haar voorbereidingen via #vanzwangertotmarathon

Laat een reactie achter