Hardloopschoenen Tools

Greeper Laces

Greeper Laces review
Geschreven door Natalia

Een tijdje terug vertelde ik jullie over het losse veter dilemma. Online kwam ik twee producten tegen die beweerden dé ideale oplossing te zijn voor dit irritante hardlopersprobleem. Greeper Laces was één van die producten en ik mocht ze gaan testen.

Sportveters

De sportveters zijn er in tien verschillende kleuren. Ik koos voor opvallende knalroze variant. De Sports Oval HT ovale veter met extra sterke, lichtgewicht nylon toggle. Veters die speciaal bedoeld zijn om strak te blijven zitten en je nooit hoeft te strikken.

Greeper Laces

Alle voordelen op een rij

Het vetersysteem heeft veel voordelen ten op zichte van gewone veters. Dit zijn de twee voordelen die ik het belangrijkste vind.

  1. Geen losse veters meer tijdens het hardlopen
  2. Nooit meer veters strikken

Maar ook deze voordelen die Greeper Laces noemt spreken mij erg aan.

  • Snel aan te brengen
  • Gemakkelijk te gebruiken (vast en los)
  • Geven goede steun omdat ze niet elastisch zijn
  • Presteren als echte veters
  • Uigebreid assortiment (altijd leuk om eens van kleur te wisselen ;-) )

Once Applied. Always Tied.

Greeper Laces instructie

Het vetersysteem is snel aan te brengen in je hardloopschoenen. Onderstaande Greeper Laces instructie video laat zien hoe je dit het beste kan doen. Ook kreeg ik bij het setje veters een duidelijke montage en gebruiksaanwijzing op papier meegestuurd.

Greeper Laces review

Ging het aanbrengen bij mij net zo gemakkelijk? En zijn de veters ook gebruiksvriendelijk. Lees mijn review over Greeper Laces. Hopelijk heb je iets aan mijn ervaring in het maken van een keuze wanneer je er aan denkt dit vetersysteem aan te schaffen.

Aanbrengen
Het aanbrengen van de veters was binnen 10 minuten klaar. Inclusief het verwijderen van de oude veters, exclusief het kijken van bovenstaande Greeper Laces instructie video ;-)

De veters zijn 140 centimeter lang en daardoor ik hield een stukje over dat ik met een aparte constructie vast reeg. Tenslotte wilde ik juist voorkomen dat ik over een losse veter zou struikelen en vallen over een los uiteinde van de Greeper Laces zou dat wel erg ironisch zijn. Ik wilde de nieuwe veters namelijk eerst goed testen voordat ik ze zou afknippen.

Greeper Laces review

Schoenen aan- en uit doen
De eerste keer moest ik even uitvogelen hoe de veterstopper precies werkte. Moest ik nou wel of juist niet aan het touwtje van de veterstopper trekken bij het aantrekken? Het anwtoord bleek al snel ‘nee’. Bij het aantrekken hoef je alleen aan beide lussen van de veters te trekken en zo trek je hem dan strak. Hoe simpel is dat?!

Bij het uittrekken trek je wel aan het touwtje. Je maakt de lussen hierdoor kleiner zodat je veters losser komen te zitten. Door de handige 6mm kunstof stoppers die in de veter verwerkt zitten is het niet mogelijk de veters per ongeluk uit de stopper te trekken.

Greeper Laces review

Loopcomfort
Heb ik tijdens het hardlopen verschil gemerkt tussen gewone veters en Greeper Laces? Het antwoord is ‘nee’. In tegenstelling tot wat ik dacht zijn de Greeper Laces geen elastische veters zoals de Lock Laces. Hierdoor heb ik dezelfde ondersteuning tijdens het hardlopen als wanneer ik met gewone veters loop. Hoe het is om met elastische veters hard te lopen weet ik dus (nog) niet.

Ervaring

Meerdere malen heb ik met de veters gelopen, waaronder ook de Halve van Nijkerk, voordat ik deze review schreef. Ik wil jullie namelijk een eerlijke en onderbouwde mening geven.

Greepers Laces zijn voor mij inderdaad de oplossing voor het losse veter dilemma. Zowel het gebruikersgemak als het loopcomfort zijn erg prettig. Inmiddels heb ik de uiteinden van de veters dan ook afgeknipt. Genoeg vertrouwen in Greeper Laces dat ik er de halve marathon van Amersfoort mee ga lopen? Ja zeker! Mij zal je onderweg namelijk niet stil zien staan om een losse veter te strikken :-)

Heb je nog vragen over de Greeper Laces die ik niet beantwoord heb? Laat ze hieronder in een reactie achter zodat ik ze kan beanwtoorden.

Over de schrijver

Natalia

Hardloopmama van dochter Bo en zoon Mees. Heeft 9 maanden na haar bevalling van Bo de halve marathon van Amersfoort gelopen en droomt er van om de marathon van New York te lopen.

Maar eerst wil ze 1 jaar na haar bevalling van Mees de marathon van Rotterdam lopen. Volg haar voorbereidingen via #vanzwangertotmarathon

Laat een reactie achter