Hardlopen met kinderen

Back to work

Bo vier maanden
Geschreven door Natalia

Na een oefenochtend en een korte oefendag op het kinderdagverblijf was het gisteren zo ver, Bo haar eerste hele dag op het kinderdagverblijf. Of eigenlijk mama haar eerste werkdag waarbij Bo naar het KDV ging. De impact op mama was namelijk groter dan die op Bo ;-)

Wegbrengen & Ophalen

‘s Ochtends bracht ik Bo met de auto naar het kinderdagverblijf. Zelf ging ik het niet redden haar voor half zeven weer op te halen en daarom deed Walter dat. Hij ging op mijn fiets naar het KDV om vervolgens met Bo in de wandelwagen weer naar huis te lopen. De wandelwagen had ik ‘s ochtends ook met de auto meegenomen en daar laten staan. Een kleine logistieke planning dus.

Bo is vandaag vier maanden oud dus op de fiets in een kinderzitje is geen optie. Met een draagdoek of -zak op de fiets ook niet, want dat biedt haar totaal geen bescherming en is dus niet veilig. Stel je voor dat je bijvoorbeeld valt… Met de MaxiCosi achterop de fiets zien we om diezelfde reden ook niet zo zitten en een fietskar is niet echt ons ding. Wandelen is voor nu dus een prima optie.

Rennend naar het kinderdagverblijf

Het enige ‘nadeel’ van deze constuctie is dat m’n fiets bij het KDV bleef staan. Maar ook daar hebben we een perfecte oplossing voor gevonden… Nu ik weer ga werken heb ik namelijk niet meer elke dag tijd om te gaan hardlopen. Tijdens mijn zwangerschapsverlof en maand vakantie plande ik natuurlijk ook mijn loopjes in om te voorkomen dat ik er één zou overslaan, maar nu ik weer werk is het helemaal van belang m’n loopjes van te voren goed te plannen. Naast het feit dat ik hardlopen leuk vind om te te doen, is voldoende trainen voor de halve marathon belangrijk. Zeker als ik zonder blessures aan de start wil verschijnen en de halve marathon ook blessurevrij en met een mooie tijd wil uitlopen is het verstandig om geen trainingen over te slaan.

Rennend naar het kinderdagverblijf om m’n fiets op te halen dus. Zolang Bo nog niet in een kinderzitje kan is dit de perfecte oplossing voor ons. En voor mij een prima manier om moederschap, werk en hardlopen te combineren!

Over de schrijver

Natalia

Hardloopmama van dochter Bo en zoon Mees. Heeft 9 maanden na haar bevalling van Bo de halve marathon van Amersfoort gelopen en droomt er van om de marathon van New York te lopen.

Maar eerst wil ze 1 jaar na haar bevalling van Mees de marathon van Rotterdam lopen. Volg haar voorbereidingen via #vanzwangertotmarathon

Laat een reactie achter